Biskupský chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biskupský chlebíček
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5957 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
337,5 g | Cukr krupice |
80 g | Hrozinky |
2 hrst | Kandované ovoce |
405 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
330 g | Mrkev kořen |
600 ml | Olej stolní |
55 g | Ořechy vlašské |
0,5 dl | Rum |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 178,7mg |
Draslík | 186,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kandované ovoce, Olej stolní, Ořechy vlašské, Rum, Skořice mletá, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biskupský chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme na nudličky očištěnou mrkev. |
2 | Cukr s vejci a olejem ušleháme v míse. |
3 | Prosátou mouku a sodu přispyeme do našlehané směsi a přidáme rum, ořechy, mrkev, kandované ovoce, rozinky, skořici a sůl. |
4 | Do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme směs a 45 minut pečeme. |
Poznámka
Mrkev se použije strouhaná.