Zapečený hermelín II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený hermelín II
Zapečený hermelín II
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59573 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
240 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 67,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený hermelín II postup přípravy receptu:
1 | Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a čerstvou petrželku jemně usekáme. Malou čerstvou červenou feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme najemno. |
2 | Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, feferonku, pepř, sůl a vše podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout. |
3 | Vrchní části hermelínů seřízneme, vnitřky vydlabeme a promícháme s vychladlými houbami a petrželkou. Touto směsí oba sýry naplníme a krátce v předehřáté troubě zprudka zapečeme. |
4 | Zapečený hermelín se žampiony podáváme horký. |