Masové šátečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové šátečky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59583 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 polévková lžíce | Černé olivy |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Listové těsto |
1 špetka | Majoránka |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 390,8mg |
Draslík | 583,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 294,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Pepř bílý, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bazalka, Černé olivy, Česnek, Majoránka, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Masové šátečky postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky, které potřeme vejcem. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, olivy nasekáme. Cibuli na oleji orestujeme, přidáme česnek, mleté maso, bylinky, sůl a olivy. Necháme vychladnout a až v téhle chvíli přidáme vejce. |
3 | Směsí naplníme čtverečky listového těsta a tvarujeme šátečky. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do silně vyhřáté trouby. |