Krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59587 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
500 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 182,4mg |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 2,5mg |
Vláknina | 17,3mg |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetková šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bazalka, Česnek, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety postup přípravy receptu:
1 | Krevetky obereme, ale můžeme koupit i již očištěné. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | Na středně rozpáleném olivovém oleji orestujeme česnek se snítkou čerstvé bazalky, přidáme krevety, zakapeme limetkovou šťávou z asi 1/4 limetky a restujeme cca 3 minuty. Před koncem přípravy jemně osolíme. |