Těstoviny Nicoise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Nicoise
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5959 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
350 g | Fazolové lusky zelené |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Farfalle |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 99g |
---|---|
Cholesterol | 19,6mg |
Draslík | 467,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 688,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Fazolové lusky zelené, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Nicoise postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím zalijeme fazolky vroucí vodou, necháme 5min odstát, poté scedíme a proláchneme studenou vodou. |
3 | Rozpálíme olej a krátce 2-3min na něm orestujeme fazolky a nakrájené ančovičky. Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme cca 1min. Vmícháme rozpůlená cherry rajčátka. |
4 | Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a prohřejeme. |
5 | Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme. |