Bucatini s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini s česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5960 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
80 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Bucatini |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 55,6mg |
Vláknina | 483,0mg |
Vitamín A | 78,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím rozpálíme olej a krátce orestujeme prolisovaný česnek. I s olejem nalijeme česnek na těstoviny, přidáme nakrájenou petrželku a promícháme. |
2 | Rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným parmazánem. |