Vejce plněná tuňákem II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce plněná tuňákem II
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59608 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 balení | Tuňák v oleji |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 736,1mg |
Draslík | 278,9mg |
Vláknina | 934,0mg |
Vitamín A | 848,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majonéza, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce plněná tuňákem II postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. Oloupeme je a necháme vychladnout. Cibuli nasekáme najemno a odebereme 2 lžíce. Tuňáka necháme vykapat - scedíme. |
2 | Vychladlá vejce rozpůlíme a žloutky vybereme. Žloutky smícháme s tuňákem, cibulí, petrželkou a majonézou. Té můžeme dát podle potřeby více. Náplň okořeníme solí a pepřem. |
3 | Půlky vajec naplníme tuňákovou směsí a můžeme podávat. |