Grilovaný šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný šašlik
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59618 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
350 g | Klobása uzená |
Marináda | |
---|---|
4 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
150 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 698,0mg |
Vláknina | 916,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hořčice plnotučná, Sójová omáčka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný šašlik postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou (nebo roštěnec) nakrájíme na větší kousky a necháme marinovat 24 hodin. |
2 | Příprava marinády: V oleji rozmícháme hořčici, sůl, nadrcený pepř a sójovou omáčku. |
3 | Maso v den grilování vyjmeme z marinády a po okapání napichujeme na jehly nebo na předem namočené špejle. Kousky masa prokládáme kousky uzené klobásy. |
4 | Šašlik grilujeme po každé straně asi 4 minuty za občasného potírání zbylou marinádou. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou zeleninou a můžeme doplnit některou pikantní omáčkou.