Rajčátka s toastovým chlebem na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčátka s toastovým chlebem na špízu
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59626 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cherry rajčata |
200 g | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 126,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 76,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Cherry rajčata, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčátka s toastovým chlebem na špízu postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a osušíme. Toastový chléb nakrájíme na kostky stejně veliké jako rajčátka. |
2 | V misce smícháme olej se solí, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Nakonec do směsi vmícháme nasekané bylinky. |
3 | Na předem namočené špejle nebo na jehly napichujeme střídavě rajčátka a kostky chleba. Špízy po všech stranách potřeme připravenou marinádou a grilujeme na misce z alobalu asi 6 minut. Během grilování špízy obracíme. |