Jednoduchý recept

Rajčátka s toastovým chlebem na špízu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 59626
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
200 g Cherry rajčata
200 g Chléb toastový
1 kávová lžička Citronová šťáva
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 965kJ
8% Sacharidy 28 g
14% Tuky 10 g
15% Sodík 306 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rajčátka s toastovým chlebem na špízu postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme a osušíme. Toastový chléb nakrájíme na kostky stejně veliké jako rajčátka.

2

V misce smícháme olej se solí, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Nakonec do směsi vmícháme nasekané bylinky.

3

Na předem namočené špejle nebo na jehly napichujeme střídavě rajčátka a kostky chleba. Špízy po všech stranách potřeme připravenou marinádou a grilujeme na misce z alobalu asi 6 minut. Během grilování špízy obracíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept