Lehký boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký boršč
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59664 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Červená řepa |
2 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 81,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Červená řepa, Mrkev, Sůl, Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký boršč postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme očištěnou, na drobno nakrájenou řepu a mrkev, osolíme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. |
2 | Na talířích zdobíme boršč lžící kysané smetany a nasekanou petrželkou. |