Jednoduchý recept

Špagety s drcenými rajčaty a česnekem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5967
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
825 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
1 hrst Sýr Parmezán
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 479kJ
31% Sacharidy 112 g
9% Tuky 6 g
35% Sodík 698 mg
40% Bílkoviny 22 g

Špagety s drcenými rajčaty a česnekem postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím nakrájíme najemno cibuli a na rozpáleném oleji asi 3min orestujeme doměkka. Přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme.

3

Poté vmícháme drcená rajčata, sušené oregano, rajčatový protlak a cukr. Směs přivedeme k varu, snížíme teplotu a asi 15min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

4

Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept