Jednoduchý recept

Jahodová bublanina II

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59688
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

80 g Cukr krupice
50 g Cukr moučka
300 g Jahody
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
80 g Máslo
1 polévková lžíce Skořice mletá
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 ks Žemle tuková
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 189 kcal
Kilojoule 790kJ
5% Sacharidy 18 g
6% Tuky 5 g
2% Sodík 36 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jahodová bublanina II postup přípravy receptu:

1

Housku rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, krupicový cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí.

2

Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150-170°C) - vyzkoušíme špejlí.

3

Vychladlé pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept