Jahodová bublanina II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová bublanina II
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59688 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučka |
300 g | Jahody |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
3 ks | Žemle tuková |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 91,9mg |
Vláknina | 45,6mg |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žemle tuková, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Jahody, Máslo, Skořice mletá, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová bublanina II postup přípravy receptu:
1 | Housku rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, krupicový cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí. |
2 | Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150-170°C) - vyzkoušíme špejlí. |
3 | Vychladlé pocukrujeme. |