Tagliatelle s ricottou a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s ricottou a bazalkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5969 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 kávová lžička | Olej olivový |
50 g | Paprika sterilovaná |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
5 l | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 191,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 837,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Paprika sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s ricottou a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím nahrubo rozmixujeme petrželku a bazalku. |
3 | Rozehřejeme olej a 2-3min na něm orestujeme nakrájené papriky. Poté vmícháme zakysanou smetanu, ricottu a nastrouhaný parmazán a při nízké teplotě za stálého míchání zahříváme asi 4min až se omáčka prohřeje. |
4 | V hrnci ji promícháme s těstovinami a bylinkami, rozdělíme na talíře a podáváme. |