Špagety Carbonara se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety Carbonara se žampiony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5970 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
1 hrst | Bazalka |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
65 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
5 l | Voda pitná |
180 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 326,5mg |
Draslík | 533,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 440,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Oregano sušené, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety Carbonara se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím slaninu zbavíme kůže a nakrájíme ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji opečeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk. |
3 | Na pánev s tukem ze slaniny nasypeme nakrájené žampiony a 2-3min orestujeme doměkka. |
4 | Poté smícháme žampiony, slaninu, najemno nakrájené oregano a rozšlehaná vejce se smetanou, přidáme do hrnce ke špagetám a za stálého míchání pomalu zahříváme až směs mírně zhoustne. |
5 | Odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ochutíme solí a drceným pepřem. |
6 | Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkou bazalky a podáváme. |