Farfalle s prosciuttem, hráškem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s prosciuttem, hráškem a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5971 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Hrášek mražený |
60 g | Máslo čerstvé |
3 plátek | Prosciutto sušené |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
375 g | Těstoviny Farfalle |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 186,1mg |
Draslík | 308,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek mražený, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Prosciutto sušené, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s prosciuttem, hráškem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a žampiony na tenké plátky a na rozehřátém másle cca 5min orestujeme doměkka. Přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou šunku, zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutkem a ochutíme solí. Zakryjeme pokličkou a asi 5min zahříváme. |
3 | Omáčku nalijeme do hrnce na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme posypané parmazánem. |