Fazolky s telecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s telecím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pavel2712 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (10%) |
ID receptu: | 59712 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Fazolky blanšírované |
50 ml | Olej rostlinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 772,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 666,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolky blanšírované, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky s telecím masem postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájené na kostky zprudka orestujeme na troše oleje. |
2 | Na zbylém oleji osmahneme cibulku, až zesklovatí, podlijeme rajčatovou šťávou nebo přidáme nasekaná, slupek zbavená rajčata. Přidáme maso, podlijeme vodou a přidáme čerstvé fazolky. Po 20 minutách přidáme bramborové kostky a na plátky nakrájený česnek, pepř a sůl. Vše dusíme ze tři čtvrtin ponořené ve vodě a ne zcela zakryté poklicí. Nakonec přidáme petrželku. |