Spatzle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spatzle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59748 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 678,6mg |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Spatzle postup přípravy receptu:
1 | Prosetou mouku smícháme s vejci, vodou (podle potřeby) a solí a vypracujeme tužší, ale dostatečně vláčné těsto. |
2 | Na okraj hrnce s vařící osolenou vodou položíme prkénko s těstem, nožem z něj ukrajujeme malé kousky a vhazujeme je přímo do vody. |
3 | Těstoviny necháme přejít varem, a jakmile vyplavou na hladinu, scedíme je, necháme okapat a promícháme s kouskem másla. |
Poznámka
Spatzle podáváme jako přílohu.