Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59748
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo
350 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 312kJ
37% Sacharidy 132 g
14% Tuky 11 g
8% Sodík 152 mg
50% Bílkoviny 28 g

Spatzle postup přípravy receptu:

1

Prosetou mouku smícháme s vejci, vodou (podle potřeby) a solí a vypracujeme tužší, ale dostatečně vláčné těsto.

2

Na okraj hrnce s vařící osolenou vodou položíme prkénko s těstem, nožem z něj ukrajujeme malé kousky a vhazujeme je přímo do vody.

3

Těstoviny necháme přejít varem, a jakmile vyplavou na hladinu, scedíme je, necháme okapat a promícháme s kouskem másla.

Poznámka

Spatzle podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept