Lázeňská kachní stehna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lázeňská kachní stehna
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 59754 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
600 g | Kachní stehna |
40 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 183,0mg |
Draslík | 331,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní stehna, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mrkev, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lázeňská kachní stehna postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kachní stehna nakrájíme na menší kousky, větší kosti vykrojíme. |
2 | Remosku vyložíme pečicím papírem, vložíme do ní osolené kachní maso a dáme péct. |
3 | Na másle osmahneme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, po chvíli vmícháme na plátky nakrájené žampiony a směs přidáme k masu do remosky. Vše podlijeme vínem a pečeme doměkka. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou šťouchané petrželkové brambory.