Čapáti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čapáti
Čapáti
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jaruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 59756 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Mouka pšeničná celozrnná |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97,2mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čapáti postup přípravy receptu:
1 | Ve větší míse smícháme mouku se solí a pepřem a postupně přiléváme horkou vodu. Olej si nalijeme do dlaní, aby se těsto promastilo a méně se lepilo na ruce. |
2 | Vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme pod utěrkou odpočinout alespoň 2 hodiny. |
3 | Pak opět těsto propracujeme a vytvoříme z něj kuličky o velikosti velkého vlašského ořechu. Kuličky rozválíme na tenké placky, které na rozpálené plotně nebo pánvi na sucho opečeme po obou stranách tak, že placku přitlačujeme svitkem látky nebo ubrouskem na pánev. |
4 | Uvnitř se tak utvoří vzduchová bublina, která obě části rozdělí. |
Poznámka
Hotové čápati by mělo být pokryté nahnědlými skvrnami