Lívance z jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance z jablek
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59761 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 253,7mg |
Draslík | 266,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 372,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lívance z jablek postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh. |
2 | Oloupaná jablka na jemno nastrouháme. |
3 | Žloutky s cukr spolu smícháme a přidáme k nim jablka, mléko a mouku se špetkou kypřícího prášku. |
4 | Do promíchaného těsta vmícháme sníh. |
5 | Těsto lijeme do lívanečníku a osmažíme na oleji z obou stran. |
Poznámka
Lívanečky podle chuti můžeme obalit v cukru.