Jednoduchý recept

Lívance z jablek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (46%)
ID receptu: 59761

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Jablka
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 343kJ
29% Sacharidy 103 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 83 mg
34% Bílkoviny 19 g

Lívance z jablek postup přípravy receptu:

1

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh.

2

Oloupaná jablka na jemno nastrouháme.

3

Žloutky s cukr spolu smícháme a přidáme k nim jablka, mléko a mouku se špetkou kypřícího prášku.

4

Do promíchaného těsta vmícháme sníh.

5

Těsto lijeme do lívanečníku a osmažíme na oleji z obou stran.

Poznámka

Lívanečky podle chuti můžeme obalit v cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept