Hrudky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrudky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59782 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
250 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao |
300 g | Ořechy vlašské |
100 g | Sušenky BeBe světlé jemné |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na krém | |
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Hera |
70 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 93,1mg |
Draslík | 135,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 113,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sušenky BeBe světlé jemné, Hera, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kakao nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrudky postup přípravy receptu:
1 | Bílky s cukrem ušleháme a vmícháme mleté vlašské ořechy, kakao a 3 lžíce umletých sušenek. |
2 | Z poloviny těsta vytvarujeme kuličky, které poté vyválíme v polovině mletých sušenek. |
3 | Druhou část těsta si odložíme na později. |
4 | Připravíme formičky na vosí hnízda, které vysypeme zbylými sušenkami. Do formiček natlačíme kuličky. |
5 | Na náplň uvaříme mléko, žloutky a lžíci mouky. Ušleháme si rostlinný tuk s cukrem. |
6 | Až uvařená krémová náplň vychladne, přidáme do ní vyšlehaný tuk. Poté hrudky naplníme krémem. |
7 | Vyválíme zbylé těsto a pomocí válečku vytvoříme spodek pro hrudky. |
Poznámka
Hrudky můžeme namočit v čokoládě.