Čunící v kožíšku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čunící v kožíšku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59804 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
8 ks | Brambory |
8 špetka | Grilovací koření |
8 ks | Párky Debrecínské |
2 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 738,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 13,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky Debrecínské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čunící v kožíšku postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme větší, přibližně stejné brambory a do každé uděláme škrabkou tunel. |
2 | Brambory krátce předvaříme v osolené vodě. |
3 | Posypeme Grilovacím kořením a do otvorů vložíme párky. |
4 | Brambory urovnáme do olejem vymazaného pekáčku a povrch brambor poklademe slaninou. |
5 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |