Šátečky se zeleninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky se zeleninou a sýrem
Šátečky se zeleninou a sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59820 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 hrst | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 ks | Paprika |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 polévková lžíce | Tymián |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 138,6mg |
Draslík | 264,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sýr Parmezán, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriky, krátce podusíme ve vlastní šťávě, vmícháme sůl a koření, zahustíme moukou a nakonec vmícháme sýr. |
2 | Těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a rozkrájíme na čtverce straně cca 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci vychladlé směsi a dva protilehlé rohy těsta přehneme tak, aby vznikl trojcípý šáteček s náplní uvnitř. |
3 | Okraje pečlivě smáčkneme k sobě, přendáme na vymazaný plech, všechny šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně horké troubě upečeme. |