Pizza z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza z listového těsta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59822 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kečup jemný |
1 špetka | Kmín celý |
400 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Máslo |
1 hrst | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 844,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 200,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kmín celý, Olej rostlinný, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup jemný, Listové těsto, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Máslo, Paprika, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazené plátky těsta položíme na sebe a na pomoučněném vále rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na kulatou formu na pizzu a vytáhneme tak, aby okraje těsta přečnívaly asi 1 cm přes okraj formy po celém jejím obvodě. |
2 | Pak těsto mimo přečnívajícího okraje potřeme olejem, do kterého jsme přidali utřený česnek. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle s kmínem a solí krátce orestujeme. |
3 | Směs rozložíme na pizzu, pokryjeme slaninou, tu pokapeme kečupem a ozdobíme proužky papriky. Hustě posypeme sýrem, přečnívající okraje přehneme na pizzu a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. |
Byla to rychlovka. Nebylo to špatné, ale příště si udělám svoje těsto na pizzu. Mouka, voda, olej, sůl . Zapojím pekárnu. O moc víc pracné to nebude a žampiony se slaninou a parmazánem určitě ještě zopakuji.