Jednoduchý recept

Koprový závin

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59827
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 g Hera
2 polévková lžíce Kopr
50 g Máslo
150 ml Mléko polotučné
320 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
250 ml Smetana ke šlehání
1 špetka Sůl
0,5 polévková lžíce Sůl
2 polévková lžíce Tuk
250 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,237 kcal
Kilojoule 5 177kJ
18% Sacharidy 66 g
113% Tuky 85 g
10% Sodík 204 mg
53% Bílkoviny 30 g

Koprový závin postup přípravy receptu:

1

K proseté hladké mouce do mísy přidáme rozpuštěné máslo, v mléce rozšlehaná a osolená vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále je přiklopíme hodně nahřátou mísou a necháme asi 20 minut odpočinout.

2

Mezitím připravíme náplň: do smetany zašleháme žloutky, máslo, sůl a tvaroh, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a jemně nasekaný kopr.

3

Těsto ještě jednou propracujeme, vyválíme na plát vysoký 0,5 cm a středem rozetřeme náplň.

4

Svineme závin, opatrně jej přendáme na tukem vymazaný plech a vložíme do středně horké trouby. Po deseti minutách pečení teplotu mírně zvýšíme, závin potřeme máslem a dopečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept