Šátečky s játrovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky s játrovou náplní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59828 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Játra kuřecí |
2 polévková lžíce | Kmín celý |
400 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 polévková lžíce | Smetana na šlehání |
2 polévková lžíce | Sůl hrubozrnná |
1 polévková lžíce | Vegeta |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 990,7mg |
Draslík | 640,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Kmín celý, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana na šlehání, Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky s játrovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Odblaněná, omytá a okapaná játra drobně pokrájíme, na oleji prudce orestujeme ze všech stran, pokropíme smetanou, promícháme a přidáme vejce (5ks). Za stálého míchání je necháme srazit a nakonec vmícháme vegetu. Směs necháme vychladnout. |
2 | Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto na plát vysoký asi 0,5 cm a rozkrájíme jej na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého dáme lžíci játrové směsi a křížem přes ní přeložíme a smáčkneme k sobě protilehlé rohy čtverce. |
3 | Takto připravené šátečky potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. |