Kuře na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na smetaně
Kuře na smetaně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59843 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
75 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1200 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev |
1 ks | Petržel |
250 ml | Smetana |
2 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 660,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 504,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kuře, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Mrkev, Petržel, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kuře uvaříme do měkka s rozkrájenou zeleninou a se solí tak, aby nebylo mnoho vývaru. Zeleninu propasírujeme, vývar zahustíme sladkou smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku. |
2 | Chvíli povaříme, přidáme kousek másla pro zjemnění a ochutíme nasekanou petrželovou natí. |
3 | Kuře naporcujeme, částečně vykostíme a dáme ohřát do upravené smetanové omáčky. |