Škvarkové placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové placičky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59848 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Droždí |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 260,9mg |
Draslík | 235,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 334,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí, Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové placičky postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Ten vmícháme do mouky spolu se žloutky a rozpuštěným máslem. |
2 | Těsto v míse tak dlouho hněteme, až se přestane chytat stěny mísy. Pak je pod utěrkou necháme asi 45 minut kynout. |
3 | Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozválíme, posypeme polovinou osolených škvarečků, přeložíme na polovinu a necháme asi 30 minut kynout. Pak znovu rozválíme, posypeme druhou polovinou osolených škvarečků, přeložíme na polovinu a necháme 30 minut kynout. |
4 | Nakonec rozválíme na výšku asi 1,5 cm, vykrájíme tvořítkem ( průměr 7 cm) kolečka, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a na vymazaném plechu je upečeme ve středně horké troubě dozlatova. |
Poznámka
Hladkou mouku použijeme na posypání válu.