Sněhové kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhové kostky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59852 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
42 g | Droždí |
300 g | Máslo |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 121,4mg |
Draslík | 107,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 308,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí, Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhové kostky postup přípravy receptu:
1 | Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci mouky, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme na vál, smícháme se solí a pak do středového důlku vlijeme kvásek a vlažné rozpuštěné máslo. |
2 | Vše promícháme, přidáme žloutky a důkladně propracujeme do hladkého těsta. To necháme asi 60 minut v míse kynout, pak je na pomoučněném vále ještě jednou lehce prohněteme a rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm. |
3 | Ten pomocí válečku opatrně přeneseme na tukem vymazaný plech, ještě jej rovnoměrně potřeme tuhým sněhem z bílků, posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně horké troubě zvolna upečeme. |
4 | Ještě horké ostrým nožem nakrájíme na kostky a necháme vychladnout. |
Poznámka
Hrubou mouku použijeme na pomoučnění válu.