Tašky s balkánský sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tašky s balkánský sýrem
Tašky s balkánský sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59853 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Adžika |
400 g | Balkánský sýr |
500 g | Listové těsto |
1 hrst | Mouka polohrubá |
200 ml | Smetana |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 171,1mg |
---|---|
Cholesterol | 15,7mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Adžika, Listové těsto, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Balkánský sýr, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tašky s balkánský sýrem postup přípravy receptu:
1 | Sýr hrubě nastrouháme a smícháme s Adžikou. Rozmrazené těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 5 mm a ten ostrým nožem rozkrájíme na čtverec o straně asi 15 cm. |
2 | Do středu každého dáme trochu ochuceného sýra, pokropíme lžičkou smetany a každý čtverec pak přeložíme dvěma protějšími rohy na sebe. |
3 | Vzniklé trojúhelníky - tašky pak dobře po celém obvodu smáčkneme, aby se horní a spodní vrstva těsta spojily a sýr při pečení nevytekl. |
4 | Opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. Ihned po vyjmutí z trouby je potřeme zbylou smetanou. |