Recept

Závin s cibulí a pivním sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59857
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 ks Cibule
250 g Hera
1 polévková lžíce Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
250 g Mouka pšeničná hladká
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej olivový
200 g Sýr Krkonošský pivní
2 polévková lžíce Tuk
250 g Tvaroh měkký
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 945 kcal
Kilojoule 3 953kJ
21% Sacharidy 76 g
80% Tuky 60 g
3% Sodík 60 mg
47% Bílkoviny 27 g

Závin s cibulí a pivním sýrem postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na válu hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a osmahneme na oleji, pivní sýr nakrájíme na špalíčky.

3

Těsto rozdělíme na poloviny a postupně je zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu osmažené cibule.

4

Na ní rozložíme polovinu špalíčků sýra, opatrně svineme závin a přendáme jej na tukem vymazaný plech. Stejně zpracujeme i druhou polovinu cibule a sýra.

5

Druhý závin položíme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept