Závin s cibulí a pivním sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s cibulí a pivním sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59857 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 ks | Cibule |
250 g | Hera |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 hrst | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Sýr Krkonošský pivní |
2 polévková lžíce | Tuk |
250 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 81,6mg |
Draslík | 182,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 88,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový, Sýr Krkonošský pivní, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kmín celý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s cibulí a pivním sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na válu hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a osmahneme na oleji, pivní sýr nakrájíme na špalíčky. |
3 | Těsto rozdělíme na poloviny a postupně je zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu osmažené cibule. |
4 | Na ní rozložíme polovinu špalíčků sýra, opatrně svineme závin a přendáme jej na tukem vymazaný plech. Stejně zpracujeme i druhou polovinu cibule a sýra. |
5 | Druhý závin položíme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova. |