Recept

Závin s vejci a uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59859
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hera
1 polévková lžíce Máslo
1 hrst Mouka polohrubá
250 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sezamová semínka
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
200 g Tvaroh měkký
250 g Uzené maso vařené
1 ks Vaječný žloutek slepičí
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,082 kcal
Kilojoule 4 526kJ
11% Sacharidy 41 g
115% Tuky 86 g
9% Sodík 186 mg
49% Bílkoviny 28 g

Závin s vejci a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Z mouky, změklé hery a tvarohu na vále vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 20 minut vychladnout v lednici.

2

Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli a na kostičky nakrájené maso, přidáme vejce, sůl a pepř a za stálého míchání necháme vejce srazit.

3

Těsto na pomoučněném vále rozkrojíme na poloviny a postupně zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na plát vysoký asi 3 mm, středem na něj rozložíme polovinu vaječné směsi a opatrně svineme závin.

4

Přendáme jej na tukem vymazaný plech, stejně zpracujeme druhou polovinu těsta a vaječné směsi, druhý závin položíme vedle prvního, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept