Kvartančle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvartančle
Kvartančle
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59860 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Bramborové knedlíky v prášku |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové knedlíky v prášku, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kvartančle postup přípravy receptu:
1 | Bramborové těsto připravíme podle návodu a ještě do něj vmícháme tvaroh, hrubou mouku a sůl. |
2 | Těsto rozdělíme na 2 díly a postupně zpracujeme. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a ten ostrým nožem nakrájíme na čtverečky nebo obdelníky velké cca 5x5 cm. |
3 | Ty na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova a podáváme teplé. |