Jednoduchý recept

Horácké pohoštění

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59861
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Brambory vařené ve slupce
1 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Droždí
1 polévková lžíce Kmín celý
125 g Máslo
150 g Mouka polohrubá
1 hrst Mouka pšeničná hladká
150 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 polévková lžíce Sůl
2 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 728kJ
22% Sacharidy 80 g
15% Tuky 11 g
9% Sodík 186 mg
23% Bílkoviny 13 g

Horácké pohoštění postup přípravy receptu:

1

Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí - necháme vzejít kvásek. Částečně vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme. V míse je promícháme s osolenou hrubou a polohrubou moukou, přidáme kvásek a vychladlé rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto.

2

To necháme pod čistou utěrkou asi 45 minut kynout. Pak je na pomoučněném vále lehce promneme a rozdělíme na kousky velké asi jako malé jablíčko.

3

Každý kousek rukama zploštíme na výšku cca 1,5 cm, pak je narovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě zvolna upečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept