Křupavá kolečka III - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavá kolečka III
Křupavá kolečka III
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59862 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Máslo |
1 hrst | Mouka polohrubá |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 hrst | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Smetana |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 g | Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 971,6mg |
---|---|
Cholesterol | 147,3mg |
Draslík | 49,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 269,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavá kolečka III postup přípravy receptu:
1 | Mouku v míse smícháme s hrubě nastrouhaným parmezánem se solí, přidáme vychladlé rozpuštěné máslo a vejce rozmíchané ve smetaně. |
2 | Vše důkladně promícháme a vypracujeme vláčné těsto. To necháme asi 30 minut v chladničce odpočinout. |
3 | Těsto potom na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a tvořítkem vykrájíme kolečka. |
4 | Opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme jemně nastrouhaným eidamem a ve středně horké troubě upečeme. |