Višňová pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňová pochoutka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5988 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kompot višňový |
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
400 ml | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej stolní |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 107,1mg |
Draslík | 116,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Olej stolní, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Višňová pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Polohrubou mouku, cukr, prášek do perníku, vanilkový cukr, olej, mléko a vejce. |
2 | Smícháme a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. |
3 | Poklademe na těsto višně a zbylou šťávu necháme na pudink. |
4 | Pečeme 30 minut při 170 stupních. |
5 | Uvaříme pudink a upečený moučník polijeme. |
Poznámka
Na pudink použijeme jednu polévkovou lžíci cukru krupice.