Šunkové vrtule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové vrtule
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 59889 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
250 g | Listové těsto |
400 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kmín celý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové vrtule postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme na plát a poklademe plátky šunky. Nakrájíme na proužky široké asi 3cm a každý proužek stočíme do vrtulky. |
2 | Vrtule na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. |
3 | Pečeme na plechu v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova. |
Poznámka
Vrtule můžeme okořenit také grilovacím nebo jiným kořením dle chuti.