Domácí bramborové chipsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí bramborové chipsy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 59890 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1000 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí bramborové chipsy postup přípravy receptu:
1 | Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 3mm. Plátky ihned vhazujeme do mísy se studenou vodou, aby neoxidovaly. Z plátků potom vyplachujeme škrob pod tekoucí vodou tak dlouho, až bude voda čirá. |
2 | Propláchnuté bramborové plátky usušíme na čisté utěrce, zakápneme olivovým olejem a osolíme. |
3 | Chipsy pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut. |
Poznámka
Chipsy můžeme připravit i bez použití oleje - postup je stejný, jen připravené plátky brambor rozložíme na talíř, osolíme a pečeme v mikrovlnné troubě na plný výkon asi 5 minut.