Neapolský krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neapolský krém
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59895 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
200 ml | Bílé víno |
200 g | Cukr moučka |
1 polévková lžíce | Káva zrnková |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový cukr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 925,5mg |
Draslík | 83,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Káva zrnková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílé víno, Cukr moučka, Vanilkový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Neapolský krém postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem našleháme do pěny, vmícháme víno a vše v horké vodní lázni šleháme do zhoustnutí. |
2 | Krém rozdělíme do misek a posypeme zrnkovou kávou. |