Husí játra s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra s mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 599 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
500 g | Husí sádlo |
200 g | Játra husí |
50 g | Mandle |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
64% Kalorie 1,264 kcal
Kilojoule 5 289kJ
2% Sacharidy 6 g
177% Tuky 133 g
6% Sodík 129 mg
19% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 382,5mg |
Draslík | 205,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Husí sádlo, Játra husí, Mandle, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Husí játra s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra osušíme a posolíme. |
2 | Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden). |
3 | Připravená játra vložíme do horkého sádla tak, aby byla ponořená(sádlo nesmí být přepálené). |
4 | Na mírném ohni je vaříme v sádle asi půl hodiny. |
5 | Játra se podávají teplá s chlebem, jsou však chutná i studená. |