Jednoduchý recept

Madlenky (jemné)

  • Francie
Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 4 Madlenky (jemné) 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 59906
Kategorie: Cukroví

Ingredience

60 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
80 g Máslo
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
7% Sacharidy 27 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
3% Bílkoviny 2 g
  • Madlenky (jemné)
  • Madlenky (jemné)
  • 1
  • Madlenky (jemné)
  • 2
  • Madlenky (jemné)
  • 3
  • Vložit obrázek

Madlenky (jemné) postup přípravy receptu:

1

Cukr, vejce a vanilkovou tresť ušleháme do pěny. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ke straně přilijeme rozehřáté máslo (60g). Vše opatrně a zlehka promícháme.

2

Máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na medvědí tlapky naplníme připravenou směsí do 2/3.

3

Madlenky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení vyklopíme z formiček a můžeme pocukrovat.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Madlenky (jemné)
V ingrediencích chybí počet vajec.blink
 
Aleisa
Madlenky (jemné)
Madlenky jsem vyzkoušela a povedly se. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
0
5
Ověřený recept