Bramborový salát Ensaladilla rusa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát Ensaladilla rusa
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59907 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
115 g | Hrášek mražený |
1 ks | Mrkev |
2 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 805,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 451,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Paprika sterilovaná, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mrkev, Petržel, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát Ensaladilla rusa postup přípravy receptu:
1 | Do salátové mísy vsypeme papriky nakrájené na proužky (trochu ponecháme na ozdobu). Přidáme ve slupce uvařené, oloupané a na kostky nakrájené brambory, vařenou, na kostičky nakrájenou mrkev, povařený hrášek, okapaného tuňáka z konzervy a nakonec majonézu. Vše zlehka promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Salát upravíme na talíř nebo na mísu, ozdobíme zbylými proužky paprik, čtvrtkami natvrdo vařených vajec a nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Zeleninu a vejce uvaříme předem.