Domácí šlehačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 6 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí šlehačka
Celkový čas: | 6 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 59910 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
125 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 055kJ
1% Sacharidy 3 g
35% Tuky 27 g
0% Sodík 0 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí šlehačka postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku zahřejeme mléko k bodu varu a přidáme nakrájené máslo. Šleháme nebo mixujeme asi 3 minuty. |
2 | Potom směs přelijeme do misky a po vychladnutí dáme na 1 hodinu do mrazáku. |
3 | Po vyjmutí z mrazáku směs ušleháme dotuha. |