Domácí ruská zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí ruská zmrzlina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 59911 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 balení | Cukr vanilka |
2 ks | Oplatky dortové |
500 ml | Smetana ke šlehání |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 29,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Oplatky dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí ruská zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme smetanu dotuha. V jiné míse vyšleháme pevný sníh z bílků a nakonec ve třetí míse ušleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. |
2 | Do vyšlehaných žloutků s cukrem zlehka vmícháme sníh a šlehačku. |
3 | Na dno vhodné nádoby položíme dortovou oplatku a navršíme na ni připravenou směs. Vložíme do mrazáku a po 30 minutách směs promícháme. Postup po dlaších 30 minutách zopakujeme, promícháváme celkem 3x. |
4 | Když je hmota na oplatce zmrzlá, uhladíme ji na povrchu a přikryjeme oplatkou. Necháme mrazit do druhého dne. |
5 | Hotovou zmrzlinu nakrájíme na porce a ihned podáváme. |