Jednoduchý recept

Jahodový dezert

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jahodový dezert 5 1
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59913
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

150 g Cukr krupice
500 g Jahody
500 ml Smetana ke šlehání
2 polévková lžíce Tuk
200 ml Voda pitná
10 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 489kJ
12% Sacharidy 41 g
63% Tuky 47 g
1% Sodík 17 mg
6% Bílkoviny 3 g
Jahodový dezert
  • Jahodový dezert
  • 1
  • Jahodový dezert
  • 2
  • Jahodový dezert
  • 3
  • Jahodový dezert
  • 4
  • Vložit obrázek

Jahodový dezert postup přípravy receptu:

1

Omyté jahody necháme okapat, několik jich odložíme na ozdobení, ostatní pokrájíme na kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou.

2

Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme do jahod. Smetanu našleháme do tuha, smícháme s cukrem a vmícháme do jahod.

3

Směs nalijeme do tukem vymazané mísy a necháme přes noc chladit.

4

Pak vyklopíme z formy a ozdobíme odloženými jahodami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jahodový dezert
Jahody jsem na hrubo rozmixovala, želatinu doporučuji nechat předem 10 - 15 minut nabobtnat a nechtat rozpustit maximálně do teploty těch 55°C, ale stačí méně. Pokud by želatina, mám na mysli živočišnou, dokonce prošla varem, tak neztuhne. Směs jsem dala do několika jednoporcových plastových báboviček a taky pohárku. Dezert moc neztuhl, tak nešel vyklopit. Možná jsem udělala někde chybu, nevím, příště bych spíš rovnou dávala do pohárů. Chuťově je moc dobrý, ale pro sebe bych dala méně smetany, abych dezert malinko odlehčila. Ale to je na každém. Palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept