Ztracené švestky s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracené švestky s vinnou omáčkou
Ztracené švestky s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59920 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Švestky | |
---|---|
100 g | Cukr krystal |
50 g | Mandle |
40 g | Máslo |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Rohlíky bílé |
100 ml | Smetana ke šlehání |
200 g | Švestky |
3 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
45 ml | Bílé víno |
40 g | Cukr moučka |
1 polévková lžíce | Solamyl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vysypání formy | |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 302,9mg |
Draslík | 59,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 342,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé, Solamyl, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr krystal, Mandle, Máslo, Smetana ke šlehání, Švestky, Bílé víno, Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracené švestky s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na kostičky a polijeme smetanou. Cukr s citronovou kůrou, změklým máslem a žloutky utřeme do pěny, vmícháme mandle, mouku a rohlíky se smetanou. |
2 | Z bílků našleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi. Nakonec vmícháme omyté, okapané a na kousky nakrájené švestky. Rozetřeme do vymazané a vysypané formy (bábovkové), tu vložíme do středně horké trouby a necháme 45 minut péct. |
3 | Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme omáčkou: do vína zašleháme žloutky, cukr a solamyl a vše v horké vodní lázni mícháme do zhoustnutí. |