Jednoduchý recept

Ztracené švestky s vinnou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59920
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

Švestky
100 g Cukr krystal
50 g Mandle
40 g Máslo
50 g Mouka pšeničná hrubá
2 ks Rohlíky bílé
100 ml Smetana ke šlehání
200 g Švestky
3 ks Vejce slepičí
Omáčka
45 ml Bílé víno
40 g Cukr moučka
1 polévková lžíce Solamyl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vysypání formy
1 hrst Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 341kJ
18% Sacharidy 65 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 66 mg
24% Bílkoviny 13 g

Ztracené švestky s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na kostičky a polijeme smetanou. Cukr s citronovou kůrou, změklým máslem a žloutky utřeme do pěny, vmícháme mandle, mouku a rohlíky se smetanou.

2

Z bílků našleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi. Nakonec vmícháme omyté, okapané a na kousky nakrájené švestky. Rozetřeme do vymazané a vysypané formy (bábovkové), tu vložíme do středně horké trouby a necháme 45 minut péct.

3

Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme omáčkou: do vína zašleháme žloutky, cukr a solamyl a vše v horké vodní lázni mícháme do zhoustnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept