Rýžový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový dezert
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59922 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
Na rýži | |
---|---|
180 g | Cukr moučka |
100 g | Kandované ovoce |
750 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Rum |
150 g | Rýže |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový cukr |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Na karamel | |
125 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 352,1mg |
Draslík | 104,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 376,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rum, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Kandované ovoce, Rýže, Sůl, Vanilkový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový dezert postup přípravy receptu:
1 | Kandované ovoce drobně pokrájíme, pokapeme rumem a necháme přes noc proležet. Rýži nasypeme do vroucí osolené vody, 2 minuty vaříme, vodu slijeme a rýži necháme okapat. |
2 | Mléko zahřejeme k varu, přidáme okapanou rýži a pod poklicí zvolna dusíme, až rýže vstřebá všechno mléko. Necháme částečně vychladnout, vmícháme cukr, vanilkový cukr, po jednom žloutky, kandované ovoce s rumem a tuhý sníh z bílků. |
3 | Karamel: cukr nasypeme na suchou pánev, pokropíme vodou a zvolna zahříváme, za stálého míchání jej necháme úplně rozpustit a zezlátnout. |
4 | Hlubokou mísu nahřejeme, stěny potřeme karamelem a pak do ní přendáme ochucenou rýži. |
5 | Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Po vyjmutí vyklopíme a podáváme teplé. |